Blog Post

Prosečna godina i izvoz

Dosadašnji rod ukazuje na prosečnu godinu u poljoprivredi, što je dovoljno za domaće potrebe. Žetva pšenice, na oko 550 hiljada hektara, počinje za nekoliko dana. Bar pola miliona tona moglo bi da se ponudi strancima.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Nada za malinare

U Brodarevu kod Prijepolja otvorena je hladnjača kapaciteta preko hiljadu tona, a u opremu i građevinske radove uloženo je ukupno 1,3 miliona evra.   Celu vest pogledajte u emisiji.    

Pročitaj više

Trešnja kao tržišna šansa

Voćarstvo u Vojvodini doživljava pravu ekspanziju. Posle širenja plantaža jabuka, trešnja kao voćna vrsta postaje sve interesantnija domaćim proizvođačima.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Velike površine pod višnjom

Kada je proizvodnja voća u pitanju, na jugu Srbije, opština Merošina je sigurno jedna od vodećih . Posebno mesto tu zauzima Oblačinska višnja , koja se gaji na površini od 2000 ha.   Ovde pogledajte ceo prilog.   Hranislav Stojanović, stručni saradnik za poljoprivredu opštine Merošina     Goran Ilić, voćar, selo Balićevac     […]

Pročitaj više

Četiri sata gladi

Juče posle četiri sata štrajka zaposleni u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Prokuplju su, nakon razgovora sa državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede Zoranom Rajićem i ispunjenja njihovih uslova, obustavili štrajk glađu.   Ovde pogledajte vest.    

Pročitaj više

Spas niškog vinogorja

U nišavskom kraju jedno od poznatijih vinogorja je Matejevačko. Iako su površine pod vinogradima poslednjih godina, usled bolesti i nedostatka materijalnih sredstava, svedene na minimum, postoje i oni koji nikada nisu, i ne žele da odustanu od ove proizvodnje.   Ceo prilog pogledajte ovde.   Milorad Bojić, vinogradar, selo Gornji Matejevac kod Niša     […]

Pročitaj više