Blog Post

Šansa agrara u izvozu

Srbija može i trebalo bi da iskoristi velike mogućnosti koje ima, a koje njenom agraru mogu obezbediti dobre pozicije na evropskom tržištu, poručeno je iz Obora Evropskog parlementa za poljoprivredu.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Počela žetva ječma

Stručnjaci najavljuju žetvu pšenice već nakon 20. juna, umesto početkom jula.  Strahuju i da će velike vrućine uticati na prinose i kvalitet zrna. Visoke temperature, međutim, neće u tolikoj meri naškoditi ječmu, čija je žetva sporadično započela u svim delovima Vojvodine.   Za više informacija o temi kliknite ovde.    

Pročitaj više

Opasnost od štetočina u kukuruzu

Zahvaljujući visokom intenzitetu uzgoja kukuruza, kukuruzni plamenac i druge štetočine, postaju rastući problem u području gde se ova kultura uzgaja. Kukuruzna sovica, koja se javlja nešto kasnije, takođe može da prouzrokuje probleme.   Ceo prilog pogledajte ovde.    

Pročitaj više

Zadrugarstvo kao spas

Da bi opstali na tržištu, srpski poljoprivrednici i farmeri moraju da se udruže, razgovaraju o problemima i da sa rešenjima zajednički nastupe pred državnim institucijama, savet je Udruženja evropskih zadrugara.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Najveći problem – otkup

Na području opštine Nova Varoš poljoprivrednu površinu čini više od polovine ukupne površine opštine. Poljoprivredu karakteriše razvijena voćarska proizvodnja, stočarska, kao proizvodnja mlečnih proizvoda po čemu je ovaj kraj i poznat.   Ceo prilog pogledajte ovde.    

Pročitaj više