Blog Post

Tri puta manja kamata

I ove godine poljoprivrednici mogu da koriste izuzetno povoljne kredite sa godišnjom kamatom od četiri i šest odsto. Namenjeni su nabavci semena, sadnog materijala, za kupovinu mehanizacije, opreme, priplodne i tovne stoke. Kamatnu stopu koja je skoro tri puta manja od komercijalnih kredita, regresira Ministarstvo poljoprivrede.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Garant za veće prinose

Postavljanje protivgradne mreže, čak i sa tržišnom cenom, najviše se isplati u Vojvodini, jer su tu parcele velike. U zavisnosti od oblika parcele, vrste i visine stubova, montiranje protivgradne mreže može da košta i do 18.000 evra.    Celu vest pogledajte u emisiji.    

Pročitaj više

Šansa za razvoj ovčarstva

Područje ariljske opštine nadaleko je poznato po proizvodnji malina. Međutim, pored ove poljoprivredne delatnosti, postoje i druge. Domaćinstava sa stočarskom proizvodnjom nema mnogo, ali ovčarstvo ima perspektivu i šansu da uznapreduje u ovim krajevima.   Ovde pogledajte ceo prilog.   Tomo Petrović, Inovacioni centar Arilje       

Pročitaj više

I dalje bez ugovora

Dok su opštine poput Svrljiga, Merošine i Aleksinca, uspele da nađu model i potpišu ugovore sa ljudima koji će raketama braniti useve, u Nišu za to i dalje, kažu nadležni, nema zakonskog osnova. Strelcima se duguju i plate za prošlu godinu.      Celu vest pogledajte ovde.    

Pročitaj više

Strategijsko predviđanje

SWOT analiza je tehnika strategijskog menadžmenta za analizu snaga i slabosti gazdinstva, šansi i opasnosti iz okruženja, radi pronalaženja adekvatne strategije ponašanja poljoprivrednog gazdinstva u poslovnom okruženju.    Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Povećana površina pod vinogradima

U nišavskom kraju jedno od poznatijih vinogorja je Matejevačko. Iako su površine pod vinogradima zadnjih godina, usled bolesti i nedostatka materijalnih sredstava, svedene na minimum, postoje i oni koji nikada nisu, i ne žele da odustanu od ove proizvodnje.   Ceo prilog pogledajte u emisiji.   Milorad Bojić , vinogradar , selo Gornji Matejevac      […]

Pročitaj više