Blog Post

Ukinuti taksu za odvodnjavanje

Jedina vojvođanska opština koja je stala iza svojih građana i zatražila od Vlade Srbije, Ministarstva finansija i Ministarstva poljoprivrede da se ukine obaveza plaćanja naknade za odvodnjavanje, je opština Bačka Topola.   Za više informacija kliknite ovde.

Pročitaj više

Nega ratarskih useva

Prošlonedeljne padavine koje su na pojedinim mestima bile obilne, pogodovale su svim ratarskim usevima. Opšta zemljoradnička zadruga iz Mladenova organizuje proizvodnju na oko 1500 hektara, i otprilike 70 odsto površine je pod sojom, koja je za sada u dobrom stanju.   Ceo prilog pogledajte ovde.

Pročitaj više

Osiguran rod kukuruza u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica je prva u Srbiji osigurala rod merkantilnog kukuruza na svojoj teritoriji, i biće prva lokalna samouprava u pilot programu koji će finansirati Svetska banka, a koji će biti posvećen sveobuhvatnoj zaštiti od različitih prirodnih katastrofa.   Više o temi pročitajte ovde.

Pročitaj više

Zadruga kao perspektiva

Ono što karakteriše ruralna područja, jesu usitnjeni posedi i nedovoljno izgrađena infrastruktura, a rezultat toga je otežano poslovanje poljoprivrednika, lošiji kvalitet života i rada na selu. Jedno od rešenja koje se nudi,  jeste organizovanje sitnih gazdinstava u zemljoradničke zadruge.   Ceo prilog pogledajte ovde.

Pročitaj više

Poljoprivrednici bez odštete

Državni program za obeštećenje poljoprivrednika od prošlogodišnjih poplava još nije donet. U okolini Valjeva posledice elementarne nepogode ublažavaju se samo donacijama semena, đubriva, sadnica i opreme, a na sanaciji neregulisanog toka Kolubare i njenih pritoka, koje su oštetile njive, ništa se ne preduzima.   Za više informacija kliknite ovde.

Pročitaj više