Blog Post

U iščekivanju odštete

Sanacija glavnog kanala, zbog kojeg je kako se pretpostavlja, prošlog maja voda prodrla u sremsko selo Jamena, trebalo bi da počne kroz nekoliko dana. To je više od godinu dana nakon poplava. Kako to selo ponovo ne bi bilo pod vodom, dodatnih preventivnih mera za sada nema.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Dobar rod povrtarskih kultura

Rod krompira u ovoj godini biće veći za 20 do 30 odsto, dok će rod paprike, paradajza, krastavca i luka biti znatno bolji od prošlogodišnjeg, rečeno je na sastanku Udruženja za poljoprivredu, prehrambenu industriju,šumarstvo i vodoprivredu Privredne komore Srbije.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Mlade snage organske proizvodnje

Mirko Vlček, Vladimir Sič i Toni Pacula su najmlađi proizvođači organske hrane u Srbiji. Ovaj posao započeli su pre tri godine, a u svojoj bio bašti i plastenicima eksperimentišu šta se sve može gajiti i na koji način. Oni su među sobom napravili podelu poslova, pa je tako Vladimir zadužen za zaštitu biljaka, Toni za […]

Pročitaj više

Kvalitet na poklon

Stočarima iz zrenjaninskih sela, podeljeno je besplatno 60 junica, koje je je Grad Zrenjanin uvezao na osnovu Memoranduma o saradnji koji je potpisan na ovogodišnjem poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sa Ministarstvom poljoprivrede Austrije.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više