Blog Post

Srpska šljiva na ruskom tržištu

Voćari opštine Rekovac, privode kraju berbu šljive "Čačanske rane" i počinju berbu "čačanske lepotice", čiji rod, najvećim delom završava na tržištu Ruske Federacije, kažu u Fondu za razvoj poljoprivrede opštine Rekovac.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Pripreme za berbu grožđa

U srpskim vinogradima je počela zelena rezidba koja će trajati sve do početka same berbe. U većini vinograda dobar deo posla je obavljen, ali ipak vinogradari imaju još mnogo toga da urade.   Ceo prilog pogledajte u emisiji.   Dr Dragoslav Ivanišević, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu      

Pročitaj više

Voćari strahuju od lopova

Poljoprivrednicima u jeku berbe probleme stvaraju i lopovi koji haraju voćnjacima. Vlasnici imanja dežuraju noću na njivama, a oni sa većim zasadima plaćaju i čuvare.   Ovde pogledajte celu vest.    

Pročitaj više

Zaštita kupusa

Rokovi u proizvodnji kupusa su dosta razvučeni – trenutno su u toku berbe ranih kupusnjača koje završavaju vegetaciju, a povrtarima u narednom periodu predstoji postrna sadnja kasnog kupusa.   Ovde pogledajte prilog.   Olivera Sekulić, PSS Sombor     Jelena Perenčević, PSS Sombor      

Pročitaj više

Subvencije za carsku rasu

Srpsko-ruski centar za ovčarstvo i romanovsku rasu ovaca osnovan je u Kuzminu, kod Sremske Mitrovice. Ova, kako je još zovu i carska rasa, u Srbiji je priznata od ove godine i za njen uzgoj se mogu dobiti subvencije od države.   Celu vest pogledajte ovde.    

Pročitaj više