Blog Post

Povećati konkurentnost domaćih proizvoda

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, obišla je Pirot, Dimitrovgrad i Staru planinu, gde je sa poljoprivrednicima razgovarala o povećanju broja proizvoda sa oznakom geografskog porekla, planinskom stočarstvu i drugim aktuelnim pitanjima iz oblasti agrara.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Zaštita pirotske kobasice

Ministarstvo poljoprivrede obećalo je da će pomoći zaštitu geografskog porekla pirotske "peglane kobasice". Proizvođači treba da se pridržavaju jedinstvene receprure za njihovu proizvodnju, kazala je ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.   Celu vest pogledajte ovde.    

Pročitaj više

Priprema za evropske programe

Grad Kragujevac i Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, održali su u Čumiću, jednom od pet novoosnovanih ruralnih centara, prezentaciju o aktuelnim programima Ministarstva poljoprivrede i Evropske unije za ruralni razvoj.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

400 hektara pod jagodičastim voćem

Područje gornjotopličkog regiona, jedno je od povoljnih krajeva za uzgoj jagodičastog voća. U poslednje vreme u Kuršumlijskom kraju beleži se primetan broj novih zasada, pre svega, pod malinom i kupinom. Procenjuje se da u ovom trenutku ima preko 400 ha pod zasadima ovog voća.   Ceo prilog pogledajte u emisiji.   Arsenije Todorović, malinar   […]

Pročitaj više