Blog Post

“Bitka” oko cena voća

U Srbiji je počeo otkup voća koje je uglavnom dobro rodilo, a i ove, kao i prethodnih godina, pojedini proizvođači nisu zadovoljni ponuđenim cenama. S druge strane, stručnjaci poručuju da bitku oko cena niko ne može da dobije.   Ovde pogledajte celu vest.    

Pročitaj više

Širi se Nacionalni park Tara

Nacrt Zakona o nacionalnim parkovima, kojim se planira proširenje Nacionalnog parka Tara na područje Zaovina i izmene Zakona o zaštiti prirode, naći će se u skupštinskoj proceduri u septembru, najavila je  ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Žetva kao nekad

Starinska žetva, treća po redu revijalno takmičarska manifestacija, održana je tokom vikenda u Deronjama. Takmičilo se preko sto žeteoca organizovanih u 20 ekipa iz raznih delova Srbije, ali i iz susedne Hrvatske.   Ceo prilog pogledajte u emisiji.   Borislav Gojić, organizator manifestacije     Stipan Kujundžić, pobednik treće Starinske žetve     Božana Mijin, […]

Pročitaj više

Počela berba borovnice

Počela je berba borovnica po brdima iznad Srebrenice, berači kažu da su se borovnjaci na površinama, koje su pre tri godine bile zahvaćene požarima, podmladili, i da je solidan rod.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više