Blog Post

Da li ce biti otkupa za robne rezerve?

Cena pšenice je još u sferi nagađanja. Izvesno je da neće dostići cenu koštanja, koja po svim kalkulacijama i poljoprivrednika i proizvođača premašuje 20 dinara za kilogram. Ono što dodatno utiče na najave niske otkupne cene od najviše 17 dinara je i neizvesnost da li će država ove godine otkupiti pšenicu za robne rezerve.   […]

Pročitaj više

Dani polja u Futogu

Članica Viktorija grupe, kompanija Viktorija Logistik godinama tradicionalno sa Poljoprivrednom školom u Futogu organizuje Dane polja i otkupljuje soju od svojih poljoprivrednih proizvođača, od mreže od preko 300 kooperanata kroz zadruge. Istovremeno zajedno sa 40 hiljada poljoprivrednika obezbeđuje visoko kvalitetnu sirovinu za prerađivačke kapacitete Soja proteina.   Ceo prilog pogledajte ovde.    

Pročitaj više

Naplata po kilogramu maline

Selo Mirosaljci kod Arilja poznato je po krupnim i sočnim plodovima malina. Ogromne površine u ovom kraju nalaze se pod „crvenim zlatom“. Vlasnicima malinjaka nije lako kad nastupi sezona berbe. Maline prvo treba obrati, pa za izvoz spremiti, a do sezonaca berača se ne dolazi uvek lako.   Celu vest pogledajte ovde.    

Pročitaj više