Blog Post

5 odsto subvencija za osiguranje

Nacrtom novog zakona o protivgradnoj zaštiti, predviđeno je da se od podsticaja za biljnu proizvodnju koje se isplaćuju poljoprivrednicima, oko pet odsto sredstava koristi za osiguranje, izjavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.   Za više informacija kliknite ovde.     

Pročitaj više

Procena štete od grada u toku

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković očekuje da će šteta u malinjacima biti manja nego što u ovom trenutku izgleda, kao i da će država finansijski pomoći proizvođačima koliko to bude moguće.   Ovde pogledajte celu vest.    

Pročitaj više

Uzgoj voća u zaštićenom prostoru

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, rekao je u Mrkonjić Gradu da su ovi krajevi pogodni za uzgoj voća i povrća u zaštićenom prostoru i za stočarsku proizvodnju, te da su to jedine proizvodnje koje ovde imaju smisla.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Problem otkupne cene višnje

Kada je proizvodnja voća u pitanju, na jugu Srbije, opština Merošina je sigurno jedna od vodećih . Posebno mesto tu zauzima Oblačinska višnja , koja se gaji na površini od 2000 ha.   Celu vest pogledajte ovde.   Hranislav  Stojanović , stručni saradnik za poljoprivredu opštine Merošina      Goran Ilić , voćar , selo […]

Pročitaj više