Blog Post

Malinari dobijaju pomoć države

Malinari koji su pretrpeli štetu zbog grada dobiće pomoć od države, kažu u Ministarstvu poljoprivrede. Resorno ministarstvo zajedno sa predstavnicima udruženja malinara pokušaće da pronađe rešenje za probleme koji su zadesili poljoprivredne proizvođače.    Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Osiguranje ne pokriva svu štetu

Malinari tvrde da su im osiguravajuće kuće dale ugovore u kojima postoji klauzula da se osigurava samo rod, ali ne i stabljike koje su izložene gradu i koje su nedavno stradale. Osiguranja to koriste i neće da nadoknade ni dinar štete, kažu u udruženju malinara "Vilamet".   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Za veći prinos šećerne repe

Obilne padavine obeležile su ovo proleće, što je pogodovalo bržem razvoju biljke, ali i pojavi bolesti i korova. Zbog toga je kod sejanja šećerne repe sve trebalo biti odrađeno na vreme. Primenom Slavola šećerna repa postaje jača i brže se razvija, a prinos se povećava i do deset tona po hektaru.   Ceo prilog pogledajte […]

Pročitaj više

Usevi traže vlagu

Stanje prolećnih useva u južnom Banatu je dobro, ocenjuju stručnjaci, ali mnogim oranicama nedostaje vlage. Najviše površina je pod kukuruzom i suncokretom.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Organizatori ispred paora

Srbija je prva zemlja u Evropi koja će od 1. juna početi da primenjuje Zakon o predžetvenom finansiranju, a uspostavljanje tog sistema omogućiće poljoprivrednicima da lakše dođu do novca koristeći kao zalog budući rod, kažu nadležni.    Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Slab rod sremuša

Na planinama u niškom kraju ovog vikenda završena je berba sremuša ili divljeg belog luka. Sremuš je prva biljka koja na proleće stiže za berbu. Ove godine nisu najbolje prošli ni berači, ali ni oni koji se bave otkupom i sušenjem divljeg belog luka jer je rod bio izuzetno slab.   Ovde pogledajte celu vest. […]

Pročitaj više