Blog Post

Podstaći razvoj juga Srbije

Ministar poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, razgovarala je u Preševu sa predsednikom Koordinacionog tela Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoranom Stankovićem, predsednicima ove tri opštine i predstavnicima Opštinskih uprava za poljoprivredu o pitanjima u oblasti agrara.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Kako suzbiti korov

Nakon setve soje i suncokreta, poljoprivredne proizvođače očekuje veliki problem na parcelama u pogledu suzbijanja širokolisnih i uskolisnih korova. Protiv korova najbolje je koristiti preparate za koje stručnjaci procene da su najdelotvorniji u suzbijanju određene vrste korova tokom konkretnog perioda.   Ceo prilog pogledajte ovde.   Mr Tijana Miskin, član Agrotima “ Viktoria Logistic”    […]

Pročitaj više

Na pomolu izmene zakona o hrani

Direktor Uprave za zaštitu bilja Nebojša Milosavljević, izjavio je da se nada da će se izmene zakona o bezbednosti hrane kroz nekoliko meseci naći u skupštinskoj proceduri. Po njegovim rečima, Ministarstvo poljoprivrede intenzivno radi na izmeni zakona o bezbednosti hrane, i taj posao je u završnoj fazi.   Celu vest pogledajte ovde.    

Pročitaj više

Planovi za nove strategije

Na sednici Opštinskog veća formiran je tim koji će se baviti izradom strategije održivog razvoja opštine Prijepolje u periodu 2016-2020 godine. Cilj strategije jeste doprinos u praćenju pozitivnih trendova, kao što su razvoj privatnog sektora, dolazak stranih investitora, i razvoj poljoprivrede i turizma u ovoj sandžačkoj opštini.   Za više informacija kliknite ovde.     

Pročitaj više

Isplaćeno 60%

U prošloj godini grad Leskovac je preko Fonda za razvoj poljoprivrede, i uz tehničku podršku Agencije za lokalni ekonomski razvoj, isplatio poljoprivrednicima  20 miliona dinara, u vidu  podsticajnih sredstava.   Ceo prilog pogledajte ovde.   Vesna  Nikolić , predsednica UO Fonda za razvoj poljoprivrede grada Leskovca      

Pročitaj više