Blog Post

Završena setva repe

Nepovoljni vremenski uslovi i pre svega velika vlažnost zemljišta glavni su razlozi što prolećni setveni radovi kasne. Ratari u Vojvodini obavili su setvu šećerne repe, dok drugi poslovi čekaju stabilizaciju vremena, isušivanje njivama i porast temperature do optimalnih deset stepeni celzijusa.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Zaštita ratarskih kultura

Nakon setve soje i suncokreta poljoprivredne proizvođače očekuje velik problem na parcelama u pogledu suzbijanja širokolisnih i uskolisnih korova. Protiv korova najbolje je koristiti preparate za koje stručnjaci procene da su najdelotvorniji u suzbijanju određene vrste korova tokom konkretnog perioda.   Ceo prilog pogledajte ovde.   Mr Tijana Miskin, član Agrotima „Victoria Logistic“     […]

Pročitaj više

Podrška za mlade poljoprivrednike

Poljoprivrednici iz Dolova poslali su zahtev Vladi o izdavanju  u zakup državnih oranica u ovom selu. Oni smatraju da je poljoprivredno zemlјište, kao prirodni resurs, osnovni predmet rada i egzistencije polјoprivrednih proizvođača i zato očekuju podršku za njihov zahtev, imajući u vidu i opredelјenje resornog ministarstva.   Celu vest pogledajte ovde.    

Pročitaj više

Restitucija zemljišta

Sporno poljoprivredno zemljište na teritoriji opštine Titel biće vraćeno Eparhiji bačkoj. Kada je reč o restituciji poljoprivrednog zemljišta, kojeg u svom podosedu ima pet puta više nego što su potraživanja starih vlasnika, država pruža otpor, kažu u Agenciji za restituciju.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više