Blog Post

Pčelari u iščekivanju

Početak cvetanja bilja i voća, pčelarima nije dovoljan dokaz da je proleće počelo. Hladno vreme prethodnih dana uticaće na budući prinos meda. S druge strane, najave nekih ratara da će bilje prskati preparatima opasnim za pčele, dodatno zabrinjava proizvođače u toj grani poljoprivrede.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Setva posle uskrsa

Ukoliko vreme dozvoli setva prolećnih useva počeće odmah posle Vaskrsa. Stručnjaci kažu da kašnjenje neće uticati na rod. U zemlji se već nalazi šećerna repa, a kod ozime pšenice, zbog vremenskih uslova, nije urađena zaštita.       Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Folijarna prihrana za veći prinos

U modernoj poljoprivredi visoki prinos pšenice predstavlja uspešnu proizvodnju. Za dobijanje kvalitetnog proizvoda i visokog prinosa veoma je bitno pravilno koristiti preparate. Pored osnovnog đubrenja, folijarna prihrana pšenice pospešuje useve i dobar je dodatak prilikom nedostatka hraniva.     Ceo prilog pogledajte ovde.      

Pročitaj više

Pomoć za ugrožena domaćinstva u Kragujevcu

Po dvadeset kilograma semena lucerke za 64 poljoprivredna domaćinstva isporučeno je juče u magacin Direkcije za robne rezerve. Međunarodna organizacija FAO, u saradnji sa resorom za poljoprivredu grada Kragujevca, na ovaj način pruža pomoć domaćinstvima koja su imala štete na poljoprivredi tokom poplava u maju 2014.godine.   Za više informacija kliknite ovde.      

Pročitaj više

Malinari u borbi za realnu otkupnu cenu

Dva ivanjička udruženja malinara „Vilamet“ i „Malinar“ održaće sastanak sa predsednicima seoskih mesnih zajednica opštine kako bi aktuelizovali problem otkupne cene malina. Svrha sastanka je da se proizvođači malina ujedine i zajednički uključe u borbu za realnu otkupnu cenu.     Celu vest pogledajte ovde.      

Pročitaj više

Danci ulažu u vođarstvo na jugu Srbije

Program „Fruits & Berries“, sa sedištem u Nišu, jedan je od najvažnijih pokretača voćarske proizvodnje na jugu Srbije. Srpsko-danski projekat podrške sektoru voćarstva ima za cilj da svim korisnicima omogući nabavku tehničke opreme i sistema za navodnjavanje.   Ceo prilog pogledajte ovde.      

Pročitaj više