Blog Post

Na pomolu završetak gradnje

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, potpisalo je juče Ugovor o završetku izgradnje glavnog kolektora Kula-Vrbas za teritorije opštine Kula i opštine Vrbas, u kojima živi ukupno oko 86.500 stanovnika, navodi se u saopštenju ministarstva.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Zemljišni herbicidi

Uzgajivači kukuruza u Srbiji svake godine su pred istom dilemom- kako zaštititi useve od korova i koje preparate koristiti. Jedna od dilema jeste i da li parcele prskati na crno ili čekati da izniknu korovi. Kompanija Agromarket preporučuje kombinaciju zemljišnih preparata kao što su Mont iTerbis.   Ceo prilog pogledajte ovde.   Dipl. ing Slavica […]

Pročitaj više

Povećan broj teladi

Reproduktivni centar rase goveda hereford u Ečkoj, ovih dana povećao je stado na više od stotinu grla. Steone krave ove tovne rase su već mesec dana na pašnjaku, gde se i tele bez pomoći veterinara.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Skupe sušare muče voćare

Voćari u RS su zainteresovani za proizvodnju suvog voća za koje postoji i tržište, ali ona nije zaživela zbog skupih mašina i opreme koju je potrebno nabaviti, i jake uvozne konkurencije.   Celu vest pogledajte ovde.          

Pročitaj više

Saveti o pravilnoj rezidbi

Stručnjaci Uprave za poljoprivredu grada Niša,  imaju redovne aktivnosti na terenu, pa su tako ovoga puta vršili edukaciju vinogradara iz niškoj kraja.   Ceo prilog pogledajte ovde.   Dipl. ing. Zoran Dušanović, Uprava za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša           

Pročitaj više