Blog Post

30 hiljada hektara manje nego lane

Kompanija Sunoko, kao najveći proizvođač šećera u Srbiji, u čijem sastavu rade šećerane u Pećincima, Kovačici i Vrbasu, procenila je da će ovog proleća u Srbiji biti zasejano oko 40 hiljada hektara pod šećernom repom, što je za 30 hiljada hektara manje nego prošle godine.     Celu vest pogledajte ovde.    

Pročitaj više

budućnost pod plastenicima

 U Srbiji ima oko dve hiljade hektara pod plastenicima. Pojedini stručnjaci kažu da posedujemo potencijal da proizvodnju pod plastenicima proširimo na još nekoliko stotina hektara. Najjednostavniji plastenici koštajuod 12 do 15 evra po metru kvadratnom, a oni moderniji i do 55 evra.     Ceo prilog pogledajte ovde.    

Pročitaj više

Uvozni krompir potapa domaće proizvođače

 Umesto da nahrani pola Srbije, nekoliko hiljada tona krompira proizvedenog u opštini Nova Varoš biće bačeno u potoke i jaruge jer nema kupaca. Proizvođači tvrde da su građani primorani da zbog besparice umesto domaćeg kupuju jeftiniji krompir iz uvoza, mada je on lošijeg kvaliteta.   Celu vest pogledajte ovde.    

Pročitaj više

Akcenat na savremenoj tehnologiji

 Uprava za razvoj poljoprivrede i sela grada Niša organizovala je predavanja  za voćare i vinogradare. Akcenat je stavljen na primenu savremene tehnologije u proizvodnji sa ciljem povećanja prinosa. Trenutno se to odnosi na primenu pravilne rezidbe i hemijske zaštite biljaka.       Ceo prilog pogledajte ovde.      

Pročitaj više