Blog Post

Dnevni otkup do hiljadu litara

U selu Lalinac kod Niša, ljudi se pretežno bave povrtarstvom. Pored toga, postoje i velike obradive površine, pa je stočarstvo takođe u velikoj meri zastupljeno. Upravo zbog toga poslednjih godina proizvodnja mleka raste, pa je dnevni otkup mleka dostigao čak hiljadu litara, a sve je više i mladih koji učestvuju u stočarskoj proizvodnji.    Reportažu […]

Pročitaj više

Otežavanje restitucije

Država Srbija i dalje nema preciznu evidenciju o poljoprivrednom zemljištu u svom vlasništvu, a nepopisana imovina, kažu u Mreži za restituciju, lako postaje predmet nesavesnog, pa čak i nezakonitog postupanja.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Obezbediti uslove za klijanje

U narednom periodu našim poljoprivrednim proizvođačima predstoji predsetvena priprema zemljišta za setvu suncokreta.  Ovom agrotehničkom merom poljoprivredni proizvođači bi trebalo da obezbede dobre uslove za brzo i ujednačeno klijanje i nicanje suncokreta.   Ceo prilog pogledajte ovde.   Dr Duško Marinković, član Agrotima "Victoria Logistic"    

Pročitaj više

Upozorenje pred proteste

Poljoprivredni proizvođači čačanskih sela Zablaća, Preljine, Slatine, Baluge, Mrčajevaca i Donje Gorevnice, čija su domaćinstva u maju prošle godine pogođena poplavama, nezadovoljni su što do sada nisu dobili obeštećenje zbog štete koju su pretrpeli.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Prednosti hibrida

Hibridi kukuruza ranih grupa zrenja sve su popularniji kod poljoprivrednih proizvođača. Ipak, poljoprivrednici nisu još u potpunosti prihvatili ove hibride, ali prednosti koje ovi pružaju sve lakše bivaju prepoznate.   Celu vest pogledajte ovde.   Dr Zdravko Hojka iz KWS Srbija                

Pročitaj više

Proizvodnja dvogodišnjih sadnica

U Sremskoj Mitrovici osnovano je preduzeće “FLEUNERRA doo” koje će baviti proizvodnjom sadnica voća po evropskim standardima. Vrednost investicije je 700 hiljada evra i biće realizovana u naredne dve godine.   Za više informacija kliknite ovde.            

Pročitaj više