Blog Post

Primena istraživanja u proizvodnji

Cilj razvoja Instututa za voćarstvo u Čačku u narednom periodu je direktna saradnja sa različitim poljoprivrednim proizvođačima kako bi se rezultati istraživanja što češće primenjivali u zasadima i tako podigao kvalitet same proizvodnje.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Novac u pravo vreme

Proizvođačima mesa i mleka stiže novac za neisplaćene prošlogodišnje premije za mleko i tovljenu i priplodnu stoku, a ratarima deo regresa za kupljeno mineralno đubrivo i dizel gorivo. Poljoprivrednici kažu da im je novac potreban i za nabavku repromaterijala za setvu.   Ceo prilog pogledajte ovde.    

Pročitaj više

I kvantitet i kvalitet

Niški stočari dobijaju sve značajniju pomoć gradske Uprave za poljorivredu, koja sprovodi takve mere kako bi se stočni fond na jugu Srbiji što više uvećao, ali je akcenat stavljen i na kvalitet grla.     Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Ovčarstvo kroz generacije

U selu Mali Drenovac u opštini Aleksinac ovčarstvo ima posebno dobre uslove kada je reč o ispaši i obezbeđivanju hrane za zimski period. U porodici Pavlović otac i sin se uspešno bave ovčarstvom od 2004. godine i imaju planove za dalje proširenje.   Ceo prilog pogledajte ovde.   Nebojša  Pavlović , ovčar , selo Mali […]

Pročitaj više