Blog Post

Gladnih 500 hiljada hektara

Pšenica kojom je minule jeseni posejano nešto više od 500 hiljada hektara u dobrom je stanju ocenjuju agronomi. Ratarima predstoji prihrana useva,važna agrotehnička mera koju ne bi trebalo raditi bez prethodno spovedene analize zemljišta na sadržaj lakopristupačnog azota.   Kliknite da saznate više o samoj temi.    

Pročitaj više

Kontrola primene pesticida

Puno se uradilo u sferi korišćenja i primene sredstava za zaštitu bilja. U tom cilju puno se radi i na izmeni Zakona po kom neće svako moći da kupi neki preparat bez posedovanja naloga ili prosto rečeno recepta.   Više o vesti saznajte ovde.         Snežana Savčić Petrić, Ministarstvo poljoprivrede  

Pročitaj više

Rastu šanse za izvoz u Rusiju

Oscilacija rublje, povećana ponuda sa drugih tržišta i reeksport iz zemalja Evropske unije uticali su na smanjenje izvoza hrane iz Srbije na rusko tržište. Ipak, u narednom periodu se očekuje povećana tražnja za svinjskim mesom.   Kliknite ovde da pogledate celu vest.      

Pročitaj više

Opada cena sirovog mleka

Primarni cilj sirovinskog sektora prerađivača mleka u ovoj godini biće povećanje kvaliteta otkupljenog mleka. U ovom momentu u Evropi situacija je takva da cene sirovog mleka strahovito padaju, sa 38 na 34 evrocenta po litru.   Za više informacija o temi kliknite ovde.    

Pročitaj više