Blog Post

Spas u izvozu

Izvoz je ključ za oporavak srpske ekonomije i privredni rast, a poljoprivreda, posebno prehrambena industrija, jedan je od naših proizvodnih i izvoznih aduta, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, na otvaranju Međunarodnog sajma "Prodexpo" u Moskvi.   Za više informacija o temi kliknite ovde.    

Pročitaj više

Šansa za srpske stočare

U narednih šest godina, poljoprivrednici iz Srbije moći će da konkurišu za 175 miliona evra bespovratne pomoći koju im daje Evropska unija. Iako žele da proširu proizvodnju, stočari strahuju od novog zaduživanja. Očekuju pomoć države kako bi mogli da konkurišu evropskom poljoprivredniku.   Kliknite ovde za ceo prilog.    

Pročitaj više

Pripreme za prihranu u toku

Prihrana ozimih strnih žita je veoma važna agrotehnička mera koja ima veliki uticaj na visinu prinosa koji će se ostvariti.  Vreme prihrane zavisi od vremena setve ovih useva, kao i od vrste mineralnih đubriva koja se primenjuju.   Kliknite ovde da pogledate celu vest.     Dipl.ing. Ljibica Vukićević, rukovodilac Agrotima “Victoria Logistic”     […]

Pročitaj više

Proizvodnja sira u Jagodini?

Delegacija grada Jagodine naredna dva dana posetiće italijansku kompaniju za proizvodnju sira "In Alpi" u Torinu, koja je zainteresovana da u sedištu Pomoravskog okruga gradi fabriku sira i mleka u prahu, rekao je predsednik Skupštine grada, Dragan Marković Palma.     Za više informacija o temi kliknite ovde.    

Pročitaj više

Unapređenje zemljišta pod voćnjacima

Laboratorija za zemljište i agroekologiju, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada,  u toku 2014 godine realizovala je projekat pod nazivom “Unapređenje kvaliteta zemljišta pod voćnjacima i rasadnicima u Republici Srbiji”.   Ceo prilog pogledajte ovde.     Dr Jovica Vasin, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad  

Pročitaj više