Blog Post

Stručnjaci poboljšavaju kvalitet mleka

Stefana Tomića, diplomiranog inženjera stočarstva, angažovala je „Mlekara Spasojević” da pomogne njenim kooperantima da unaprede kvalitet svojih proizvoda. Tomić ovih zimskih dana obilazi udaljena bajinobaštanska sela.Njegov posao je da seljacima u ovom kraju mleko poboljšava, jer kvalitetnije mleko donosi više para.   Da vidite ceo prilog kliknite ovde.    

Pročitaj više

Problemi srpske pšenice

Srbija je trenutno jedna od poslednjih evropskih zemalјa koja je proizvodnju i trgovinu pšenicom prepustila samoj sebi, ili bolјe rečeno tržištu očekujući da ono reši sve probleme proizvođača i kupaca. Sa druge strane trgovci, a posebno proizvođači, očekuju da im država propiše norme ponašanja i pravila igre, posebno prilikom kupoprodaje.     Za više informacija […]

Pročitaj više

Obezbeđeno kreditiranje setve u Bogatiću

Za kreditiranje prolećne setve Opština Bogatić i Banka Inteza zajedno su obezbedili 52 miliona dinara, a zainteresovani vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava od juče mogu da se prijave Direkciji za poljoprivredu i selo, saopšteno u Opštinskoj upravi.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Stranci zainteresovani za niške parcele

Niš je već na prvoj održanoj licitaciji pod zakup izdao nekoliko desetina hektara slobodnih i obradivih parcela na svojoj teritoriji. Prethodnih meseci postojalo je ogromno interesovanje za slobodno državno poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu na teritoriji Niša.   Kliknite ovde za celu vest.    

Pročitaj više

Niš u iščekivanju realizacije projekata

Prilikom nedavne posete Nišu i četvrtom Savetovanju povrtara juga Srbije, Državni sekretar Željko Radošević razgovarao je sa nadležnima u sektoru poljoprivrede i stekao pozitivno mišljenje o dosadašnjim aktivnostima. Mesta za napredak uvek ima i posebna pažnja biće usmerena na pitanja ulaganja i razvoja poljoprivrednih programa, kao i korišćenja podsticajnih sredstava.   Ceo prilog možete pogledati […]

Pročitaj više