Blog Post

Deset milona za poljoprivredu

Evropski fond za jugoistočnu Evropu i banka Intesa potpisali su novi ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od deset miliona evra, koja je namenjena za podršku ruralnim područijma Srbije, uključujući i ona koja su bila zahvaćena poplavama u maju prošle godine.   Kliknite ovde da pogledate ceo prilog.    

Pročitaj više

U susret javnoj raspravi

Krajem januara biće održana javna rasprava o novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, čije usvajanje će, prema rečima nadležnih, dodatno urediti oblast zakupa državnog zemljišta.   Za više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Svako četvrto selo nestaje

U Srbiji trenutno postoji oko 4,600 sela, a čak 1200, ili više od jedne četvrtine, je u fazi nestajanja, kaže Branislav Gulan, član Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti. Gulan napominje da će ovim tempom smanjenja broja stanovnika u tim selima, ona nestati za između 15 i 20 godina. Ceo prilog pogledajte ovde. […]

Pročitaj više

Očekuju se turske investicije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa ambasadorom Turske Mehmetom Kemalom Bozajem, istakao je da turske kompanije zapošljavaju veliki broj srpskih radnika i pozvao nove turske investitore da dođu u Srbiju i ulažu, pre svega, u poljoprivredu i tekstilnu industriju.   Kliknite ovde da saznate više o ovoj temi.    

Pročitaj više

Upozorenje pred blokadu

Više od stotinu pedeset radnika poljoprivrednog preduzeća "Graničar" iz Gakova protestovali su ulicama Sombora i pred Gradskom upravom, nezadovoljni radom lokalne administracije u vezi sa davanjem u zakup državnog zemljišta.   Više informacija o ovoj temi pogledajte ovde.    

Pročitaj više

Lizingom najlakše do traktora

Asocijacije lizing kompanija Srbije saopštila je da je u proteklih 11 godina, koliko lizing kao sredstvo finansiranja postoji u Srbiji, ukupno zaključeno 126.000 ugovora o finansijskom lizingu, u čemu su prednjačili oni za nabavku mašina i opreme u poljoprivredi.   Celu vest možete pogledati ovde.    

Pročitaj više