Blog Post

Država bez sluha

U organskoj poljoprivredi, proizvođače koji su taj posao i započeli polako zamenjuju mlađe generacije. To je dobar signal, ocenjuju stručnjaci. Međutim, upozoravaju i da, uprkos nesumnjivim ekonomskim i prirodnim potencijalima za tu proizvodnju, država nedovoljno značaja pridaje organskoj proizvodnji hrane.   Ne temu organske poljoprivrede, pogledajte više u našoj emisiji Agro Dan  

Pročitaj više

Ponos i dika sela

Preduzetnik Mateja Bogdanović iz sela Veliki Krivelj kod Bora, spada u najmlađe uzgajivače rasne živine u Srbiji, a ovim poslom bavi se od svoje pete godine. Više informacija, potražite na linku u našoj emisiji:      

Pročitaj više

Neophodna agrotehnika

Savremena poljoprivredna proizvodnja podrazumeva obavljanje neophodnih agrotehničkih mera poput zaoravanja žetvenih ostataka, obrade i đubrenja zemljišta.   Više informacija na temu neophodnih agrozehničkih mera, pogledajte prateći link.                

Pročitaj više

„Dani polja“ u Nišu

Na nedavno održanoj manifestaciji „Dani polja“ u okolini Niša, stručnjaci i proizvođači su imali priliku da uporede i ocene kvalitet 31 hibrida kukuruza iz tri semenske kuće. Detalje emisije pogledajte na ovom linku.        

Pročitaj više