Blog Post

Mehaničke i hemijske mere

Nakon grada i obilnijih padavina u voćnjacima se često pojavljuje bakterija ervinija koja suši periferne delove , grane i stabla. Mere zaštite čućemo od stručnjaka  Živorada Novitovića, direktora Inovacionog centra za poljoprivredu u Arilju.   Više o ovome pogledajte u emisiji…   Dipl. ing Živorad Novitović, direktor Inovacionog centra za poljoprivredu u Arilju

Pročitaj više

Osmeh iza tezge

Život i rad srpskih seljaka oduvek su predstavljali veliku inspiraciju umetnicima. Kako izgleda njihov radni dan na zelenim pijacama u Beogradu viđen kroz oko foto-objektiva, zainteresovani su mogli da vide na izložbi “Najlepša fotografija sa pijace”  koja je održana u galeriji “Ozon” u Beogradu.   Opširnije u emisiji….

Pročitaj više

“Srpska Kalifornija”

Voćari u Grockoj i okolini mogli bi da proizvode 200 hiljada tona voća, što bi podmirilo potrebe našeg tržišta, a više od polovine bi preteklo za izvoz. Proizvodnja u tom kraju, koji su u vreme stare Jugoslavije nazivali srpska Kalifornija, danas je mnogo manja.   Više o ovoj vesti pogledajte u emisiji….

Pročitaj više

Manje politike

Udruženje “žita Srbije” zalaže se za ukidanje ograničenja i slobodan protok robe u CEFTA regionu, kao i za što manje mešanja politike u trgovinu, izjavio je Vukosav Saković, predsednik tog udruženja koje okuplja proizvođače i izvoznike žita.   Više o ovome u emisiji….

Pročitaj više