Nove tehnike rezidbe

Za proizvođače voća u Srbiji, posebno jabuke, od presudne važnosti ove sezone biće kvalitet, jer dešavanja na svetskom tržištu na to ukazuju. O kvalitetu se mora razmišljati sada dok traje rezidba pa stručnjaci preporučuju voćarima da sa kratke polako prelaze na dugu rezidbu. Da bi dobili besprekoran kvalitet jabuke, voćari će imati I više posla, pošto će ove godine sigurno raditi I dodatno proređivanje plodova. Rezidba jabuke jedna je od najvažnijih pomotehničkih mera za regulisanje rodnosti, jer se tada uspostavlja ravnoteža između rodnosti I vegetativnog porasta. Naši proizvođači godinama slušaju savete stručnjaka I zahvaljujući primeni znanja postignuti su izuzetni rezultati u oblasti voćarstva, kaže profesor Zoran Keserović sa novosadskog Poljoprivrednog fakulteta. Kako će se u ovoj godini juriti kvalitet, svaki savet od velikoj je značaja.

 

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde…

 

 

 

 

Zoran Keserović, Poljoprivredni fakultet Novi Sad

 

 

 

Čitajte još: