Žig ‘Zdrava hrana’ za hleb sa koprivom

Hleb sa koprivom "Od naše zemlje", koji je proizveden u saradnji kompanije "Delhaize Srbija" i proizvođača "Alimpije" dobio je žig "Zdrava hrana-Zelena jabuka".

 

Kako je navedeno u saopštenju "Delhaize", žig su dodelili Privredna komora Srbije, Udruženje za poljoprivredu, prehrambenu i duvansku industriju i vodoprivredu i Program "Zdrava hrana-Zelena jabuka/Zeleni izbor". Novi hleb sa koprivom dobio je ovaj sertifikat posle završenih iscrpnih ispitivanja kvaliteta proizvoda u referentnim laboratorijama i na osnovu mišljenja stručnog saveta koga čini više od 20 uglednih stručnjaka iz različitih oblasti.

 

Hleb je hrskave kore, meke sredine i prijatnog ukusa, a jedinstven je zbog značajnog sadržaja koprive, ali i drugih sirovina kao što su spelta i ražano brašno. Spelta, autohtona vrsta pšenice koja se ne tretira hemijskim preparatima, uzgajana još u praistoriji i jedina namirnica koja sadrži belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu u idealnom odnosu – gotovo identičnom ljudskom organizmu.

Čitajte još: