Subotički poljoprivrenici najavljuju proteste

Predstavnici nekoliko subotičkih udruženja poljoprivrednika zatražili su hitno donošenje godišnjeg programa korišćenja, održavanja i uređenja državnog zemljišta i njegovo izdavanje u zakup.  U suprotnom, najavljuju proteste.

 

Subotički poljoprivrednici nezadovoljni su odlukom Skupštine grada da sa dnevnog reda povuče tačku koja se odnosila na oduzimanje zemljišta institucijama i crkvama i smatraju da je upravo to razlog zbog čega kasni donošenje programa i izdavanje u zakup više 12.000 hektara državnog zemljišta. 

 

Član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika Subotica Miroslav Kiš zatražio je u ime poljoprivrednika da se preispita Odluka o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta crkvama i verskim zajednicama. Takođe, zahtevamo da nam se dostave tačne površine zemljišta koje crkvene zajednice potražuju na osnovu restitucije, kao i koliko im je zemljište vraćeno u proteklih pet godina’ , rekao je Kiš.  Kako je rečeno, ukoliko ovi zahtevi ne budu ispunjeni, poljoprivrednici će blokirati saobraćajnice i lokalnu samoupravu.
 

Čitajte još: