„Poljo-fest“ u Novom Bečeju

Opština Novi Bečej će ove godine organizovati poljoprivredni sajam "Poljo-fest". Sajam, na prostoru kod Tiskog keja, pored šumice Gradište, trajaće tri dana, od 23. do 25. avgusta u toku proslave Velikogospojinskih dana.

 

Zamenik predsednika opštine Matija Kovač kaže da veliki boj posetilaca Velikogospojinskih dana dolazi iz krajeva koji su pre svega orijentisani na poljoprivrednu proizvodnju.

– Ono što je jasno jeste da je poljoprivreda u predhodnih desetak godina značajno napredovala, i da postoji mogućnost da se Gospojina u tom smeru dodatno razvija. Naša želja je da se ovim sajmom otvori jedan značajan prihod Gospojine izdavanjem sajamskog prostora velikim i manjim kompanijama, koje će izložiti svoju mehanizaciju, semensku robu i sredstva za zaštitu biljaka.On je dodao da će ovakva vrsta aktivnosti biti od koristi i izlagačima zbog velikog broja posetilaca Velikogospojinskih dana, ali da će i prilično veliki broj posetilaca manifestacije, koje interesuje poljoprivredna proizvodnja, dobiti kvalitetan dodatni sadržaj u vidu Poljoprivrednog sajma.
 

Čitajte još: