Finalni okršaj gusana zakazan za 23. februar

Finalni okršaj gusana zakazan za 23. februar

Održane su polufinalne borbe 34. Svetskog porvenstva u nadmetanju guskova u Mokrinu, posle kojih su poznati finalisti okršaja koji je
Zadrugarstvo se intezivno obnavlja

Zadrugarstvo se intezivno obnavlja

Zadruge u Srbiji imaju veoma dugu tradiciju. Kod nas su se pojavile  među prvima u svetu, što govori da svest
Borba za izmenu Pravilnika o uslovima za gajenje konoplje

Borba za izmenu Pravilnika o uslovima za gajenje konoplje

Nacionalna asocijacija konopljara Srbije novoosnovana je organizacija koja okuplja brojna srodna udruženja, ali i institucije koje su deo poljoprivredne, medicinske,
Zimska škola poljoprivrede održana u Požegi

Zimska škola poljoprivrede održana u Požegi

Organska poljoprivreda, srpsko selo danas, subvencije u voćarstvu i stočarstvu, samo su neke od tema koje su se mogle čuti
Radi se na daljem unapređenju portala

Radi se na daljem unapređenju portala

Mnogo je mladih sa sela, koji su posle visokog obrazovanja odlučili da karijeru grade u gradskim sredinama, ili u inostranstvu.
Početak februara slika klimatskih promena

Početak februara slika klimatskih promena

Prvog dana februara sa 18 stepeni oboren je rekord od kada se meri temperatura. Mnogi su spremno dočekali taj vremenski
Nigde tezge ne mirišu kao na Zlatiboru

Nigde tezge ne mirišu kao na Zlatiboru

Ono što je jako važno na putovanjima, jeste da se sa svakog vrati sa bar jednim suvenirom. Međutim, na Zlatiboru
Očekuje se pad temperature narednih dana

Očekuje se pad temperature narednih dana

Prethodni vikend obeležile su dvocifrene temperature, više primerene ranom proleću, nego maksimumu zime. Ipak, u prizemnom sloju vazduha bilo je
Drugi Kopaonik, treća Tara

Drugi Kopaonik, treća Tara

Sudeći prema podacima Zavoda za statistiku, u 2019. godini najposećenija planina je ponovo, bio Zlatibor. U tom kraju boravilo je
Najopasnije – sušeno meso

Najopasnije – sušeno meso

Upozoravajući podaci stižu iz veterinarske struke – kontrola svinjskog mesa na trihinelozu opada, a nepregledano meso koje se koristi za