Nastavna baza za planinsko stočarstvo

U dimitrovgradskom selu Gornji Krivodol otvorena je nastavna baza za planinsko stočarstvo Fakulteta za veterinarsku medicinu iz Beograda.

Simboličnom predajom ključeva predstavnicima Fakulteta veterinarskog fakulteta iz Beograda, predsednik opštine Dimitrovgrad Nebojša Ivanov svečano je pustio u rad nastavnu bazu za planinsko stočarstvo u Gornjem Krivodolu.

– Za nas je bitno da nastavna baza bude model i put kako da stočarstvo i poljoprivredu na teritoriji opštine promovišemo kao osnovni razvojni potencijal Dimitrovgrada i regiona Stare planine – rekao je Ivanov.

 

U adaptaciju objekata Svetska banka uložila je 80.000 evra preko Star projekta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i uz pomoć Opštine Dimitrovgrad.

 

Šef kancelarije Svetske Banke u Srbiji Lu Brefor ocenjuje da u ulaganju u visoko obrazovanje i očuvanje životne sredine leži potencijal i za ekonomski razvoj Srbije.

 

– Mi smo, svakako, veoma srećni što smo finansirali rekonstrukciju nečega što je nekada bila škola, u vreme kada je selo imalo puno stanovnika. Zatim smo počeli sa ovom popravkom. Naročito je važno da vratimo obrazovanje u ovaj deo Srbije, a posebno visoko obrazovanje – rekao je za Južne vesti Lu Brefor, šef  Svetske banke u Srbiji.
 

Čitajte još: