Tri kupca zainteresovana za pirotsku mlekaru

Narodnik poslanik iz Pirota Radmilo Kostić izjavio je da su za kupovinu pirotske mlekare "Eko teman group" zainteresovane tri kompanije – ruska "Augusta", konzorcijum tri mlekare iz Bugarske i jedna domaća mlekara.

Prema rečima Kostića, pre mesec i po dana vlasnica Mlekare "Eko teman group" Dragana Obradović obratila se predsedniku republike Tomislavu Nikoliću apelom za pomoć u pronalaženju kupca za mlekaru.

Uvidom u dokumentaciju ustanovljeno je da je u osavremenjavanje mlekare uloženo više od pet miliona evra, što je za pohvalu i redak slučaj da neko ko kupi firmu investira toliko novca, rekla je Kostićeva Tanjugu.

Vlasnici mlekare, porodica Obradović živi u Bonu u Nemačkoj, a odluku da prodaju ovu kompaniju doneli iz zdravstvenih razloga, ali i zbog problema sa menadžmentom. Vlasnik je prvo imao ideju da dokapitalizuje mlekaru, međutim, njegova konačna odluka je ipak da hoće da proda 100 odsto vlasništva nad mlekarom.

– Obratili smo se na više adresa i već su stigle ponude ruske firme "Auguste", iz okoline Moskve, zatim konzorcijuma tri bugarske mlekare, kao i jedne domaće mlekare, tako da je sada na vlasniku koju će ponudu da prihvati", kazao je Kostić.
Mlekara ima i farmu "Bele vode" kapaciteta 4.000 grla, i nadam se da će vrlo brzo da se odigra pozitivan rasplet u celoj priči, kazao je Kostić.

Mlekara ima kapacitet prerade oko 60.000 litara mleka u smeni. Kompanija "Eko teman group" kupila je 2008. godine nakon dve neuspešne privatizacija mlekaru na aukciji za oko 600.000 evra.
 

Čitajte još: