Ješić najavio nove investicije u Vojvodini

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je danas u Kelnu da se nada da će već od naredne godine u sektoru prehrambene industrije u Vojvodini biti realizovane investicije koje će dovesti do povećanja broja zaposlenih i većeg izvoza poljoprivrednih proizvoda.

 

"Mi imamo već nekoliko ozbiljnih investitora koji će doneti tu dodatu vrednost u oblasti poljoprivrede i nadam se da ćemo već sledeće godine imati priliku da otvorimo te pogone na teritoriji AP Vojvodine. Primarna proizvodnja nije, niti će ikada biti razvojna šansa, nego je to fundament za preradu i doradu koje mogu da uposle višak ljudi i da učine da izvoz bude taj koji će doneti vrednost poljoprivredi u Vojvodini", rekao je Ješić na sajmu prehrambene industrije ANUGA.

 

Predstavljajući potencijale Vojvodine u toj oblasti Ješić je okupljenim investitorima rekao da je izvoz poljoprivrednih proizvoda po hektaru u Vojvodini iznosi 400 evra, što je manje nego u zemljama regiona i daleko ispod proseka najrazvijenijih zemalja.

Čitajte još: