Proizvodnja repe i dalje može biti profitabilna

Zakasnela setva šećerne repe ne bi trebalo da utiče negativno na krajnji prinos slatkog korena. Važno je da je seme posejano u čvrstu posteljicu sa mekim pokrivačem, a upravo kvalitet setve biće presudan za konačan bilans. Profita u toj proizvodnji I dalje ima, ali će proizvođači morati maksimalno da smanje troškove gde god je to moguće.Proizvodnja šećerne repe, uprkos svim dešavanjima na svetskom I evropskom tržištu, I dalje može biti profitabilna, kaže profesor Novosadskog poljoprivrednog fakulteta u penziji Dušan Marinković. Sezona nije dobro počela jer se zbog prevlaženog tla kasnilo sa setvom, ali to ne bi trebalo negativno da utiče na krajnji prinos. Ono što će svakako uticati jeste činjenica koliko kvalitetno je setva urađena, kaže on.

 

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde…

 

 

 

 

Dušan Marinković, profesor u penziji

 

 

 

Čitajte još: