Zaštititi lokalno gastronomsko nasleđe

Slow Food je globalna organizacija koja okuplja entuzijaste iz čitavog sveta i čija misija je očuvanje biodiverziteta i podrška malim poljoprivrednim proizvođačima i lokalnim samoupravama. Ovo Udruženje postoji i radi u Srbiji već nekoliko godina, a konviviumi se nalaze u Beogradu, Novom Sadu, Glediću, Futogu, a od prošle godine i u Velikoj Plani. Kada su prošle godine porodice Đinović, Radić I Vilkić osnovali konvivium Slow Food-a u Velikoj Plani, glavni cilj bilo im je delovanje po principima ove globalne organizacije, a to je očuvanje biodiverziteta i pomoć malim proizvođačima. Opšti cilj je zadržavanje mladih u ruralnim sredinama, a možda baš ovaj model nudi rešenje, kaže Ivana Radić iz ove organizacije.

 

 

 

 

Celu vest možete pogledati ovde…

 

 

 

 

Ivana Radić, Slow Food – Velika Plana

 

 

 

Čitajte još: