Blog Post

Za najbolje proizvođače

U okviru nastupa na 83. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu,  Banca Intesa je, pored predstavljanja kreditne linije, otvorila i četvrti godišnji ciklus nagradnog konkursa Intesa Farmer za najbolje poljoprivredne proizvođače. Klijenti banke, pobednici konkursa biće nagrađeni  čekom u vrednosti od 100.000 dinara za kupovinu repromaterijala, kao i nagradnim putovanjem na neki od renomiranih sajmova […]

Pročitaj više

Opasnost od žute rđe

Vremenski uslovi koji vladaju poslednjih dana su idealni za razvoj bolesti u strnim žitima. Problemi se javljaju  na onim parcelama gde prošle godine nije bilo problema sa žutom rđom.   Celu vest možete pogledati ovde:    

Pročitaj više

Stradali najbolji malinjaci

Minisar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević – Bošković izjavila je da je, prema informacijama kojima raspolaže, sneg ugrozio oko deset odsto površina pod malinjacima i to one malinjake koji se nalaze iznad 800 metara nadmorske visine.   Celu vest možete pogledati ovde:          

Pročitaj više

Malina ne voli kišu

Za ovu godinu karakteristična je rana vegetacija  praćena velikom količinom padavina. Smenjivali su se periodi sunčanog i kišnog perioda a najviše problema poljoprivrednicima je priredio nedavni mraz.   Celu vest možete pogledati ovde:           Violeta Petrović-Luković, PSSS Kragujevac

Pročitaj više

Organska proizvodnja mesa

Organska proizvodnja u Srbiji uzima sve više maha i sve je više poljoprivrednika koji proizvode organsko voće i povrće. Međutim, organski uzgoj životinja i proizvodnja organskog mesa i jaja još  je u začetku, ali se i na tom polju prave prvi koraci.     Celu vest možete pogledati ovde:    

Pročitaj više