Blog Post

46 kompanija iz Kine

Na sajmu poljoprivrede ove godine je značajno veće učešće izlagačaiz daleke Kine. Tokom sajamskih dana biće prezentovani vrhunski agroproizvodi u okviru izložbe Premium brend from China, a sve to je objedinjeno u nastupu 46 kompanija iz te azijske zemlje.   Celu vest možete pogledati ovde:             Danilo Golubović, državni sekretar […]

Pročitaj više

10 miliona dinara za poljoprivredu

Gradska uprava za privredu Novog Sada predstavila je mere podrške poljoprivredi iz budžeta Grada Novog Sada za 2016. godinu.Grad Novi Sad ove godine će izdvojiti deset miliona dinara za podršku kontrolisane poljoprivredne proizvodnje.   Celu vest možete pogledati ovde:    

Pročitaj više

FAO nastavlja donacije

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih Nacija  isporučila je preko 67 tona semena kukuruza, lucerke i crvene deteline za preko 4.500 poljoprivrednika u 17 opština u istočnoj, centralnoj i zapadnoj Srbiji.   Celu vest možete pogledati ovde:    

Pročitaj više

Stradao krompir

Kasni aprilski mraz  koji je zadesio veći deo polja na jugu Srbije napravio je štetu preko 20 % u voćnjacima, vinogradima i nekim ratarskim kulturama.Noćna temperatura koja se kretala i do -5, nanela je najviše štete ovdašnjim povrtarima pa su posledice mraza vidljive na prolećnim kulturama.   Celu vest možete pogledati ovde:       […]

Pročitaj više

Čeka se pomoć države

Sneg koji je početkom nedelje noći pao u pojedinim opštinama zapadne Srbije, u Ivanjici, Prijepolju i Novoj Varoši, uništio je velike površine pod malinama.Šteta koju je  sneg izazvao u glavnom proizvodnom malinarskom regionu u Srbiji kreće se, prema prvim procenama, od 10 do 30 odsto.   Celu vest možete pogledati ovde:    

Pročitaj više