Blog Post

Stalni suficit

Poljoprivreda je jedina oblast srpske privrede koja kontinuirano ostvaruje suficit u razmeni u poslednjoj deceniji, kao i pozitivan spoljnotrgovinski bilans sa visoko potencijalnim tržištima, kakva su Evropska unija i CEFTA zemlje, izjavila je ministarka poljoprivrede, Snežana Bogosavljević Bošković.     Više saznajte klikom ovde.    

Pročitaj više

Uništeno stotine hektara voćnjaka

Iako elektromonteri danonoćno rade na oporavku oštećene elektromreže, šest sela u knjaževačkom kraju ni posle više od dvadeset dana ne mogu da budu priključena na distributivni sistem, pa se meštani strujom i dalje snadevaju pomoću agregata.   Klikom ovde pogledajte celu vest.    

Pročitaj više

Dobar razvoj ozimih useva

Ove jeseni, pšenica i drugi ozimi usevi posejani su uglavnom van optimalnog roka.  Ipak , vremenski uslovi su veoma povoljni, nema jakih mrazeva pa se i oni usevi koji su posejani u novembru, dobro razvijaju.     Klikom ovde pogledajte ceo prilog.     dr Duško Marinković, Agrotim "Victoria Logistic"        

Pročitaj više

Visoke poreske stope

Porez na poljoprivredno zemljište do sada se nije utvrđivao. Od ove godine, poljoprivrednici koji imaju zemljište u svom vlasništvu, plaćaju mnogo veći porez u odnosu na predhodni period.     Za više informacija klik ovde.   Dorel Karabaš, predsednik Udruženja poljoprivrednika pančevačkog rita         Evi Lučijan, predsednik Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika pančevačkog […]

Pročitaj više

Zaštita mladih voćaka

Jesen je period kada većina voćara koji su planirali podizanje novih zasada obavlja sadnju. Ove jeseni vremenski uslovi u Zapadnoj Srbiji su pogodovali voćarima koji su imali dovoljno lepih dana da obave završne pripreme oko sadnje , nabave sadnice i obave sadnju.   Celu vest pogledajte ovde.    

Pročitaj više