Blog Post

Usevi kao garancija

Od sledeće godine, zahvaljujući tek usvojenom Zakonu o predžetvenom finansiranju, poljoprivrednici će moći da koriste useve kao bankarsku garanciju za novac koji će dobiti pre žetve, istakla je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković.   Dodatne ifnromacije možete pogledati u našoj emisiji Agro Dan.    

Pročitaj više

Mlekari u dijalog sa EU

Izvršni direktor Nacionalne asocijacije prerađivača mleka SEDA Goran Janjić, predstavnicima Evropske komisije za proširenje i poljoprivredu istakao je potrebu za konkretnim uključenjem predstavnika te industrije u institucionalni dijalog sa EU, u definisanju ključnih prioriteta.   Pogledajte celu vest i saznajte više.    

Pročitaj više

Pravovremena rezidba

Vinova loza se trenutno nalazi u fazi mirovanja i vinogradarima predstoji da obave rezidbu. Stručnjaci savetuju da se ova agrotehnička mera obavi dok se loza nalazi u periodu mirovanja, što je obično do februara, ili eventualno do početka marta.   Kliknite na ovaj link i pogledajte dodatne ifnromacije.   Doc. dr Dragoslav Ivanišević, Poljoprivredni fakultet […]

Pročitaj više

Plastenici velika šansa Srbije

U Srbiji ima najmanje 2.000 hektara pod plastenicima. Najviše ih je u Leskovcu, oko 700 hektara. Upućeni kažu da imamo potencijal da proizvodnju pod folijom proširimo na još nekoliko stotina hektara.   Ukoliko želite dodatne informacije, pratite naš link.    

Pročitaj više

Formiraju se udruženja proizvođača organske hrane

Organska proizvodnja obuhvata proizvodnju hrane i namirnica. Kada je reč o Srbiji, u njoj se tek na 0,1 procentu površina odvija organska proizvodnja. Poslednjih godina se, pored pojedinačne proizvodnje beleži i formiranje udruženja proizvođača organske hrane.     Dodatne ifnromacije pogledajte u vesti.     Ratko Mančev, član Udruženja proizvođača organske hrane „Biobalkan“

Pročitaj više