Blog Post

Više žitarica u svetu

Ove godine biće proizvedena rekordna količina od 2,5 milijardi tona žitarica. To je porast od 0,3% u odnosu na prethodnu godinu, bar sudeći prema prognozama ogranka Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu.   Ostatak vesti možete pogledate ovde.        

Pročitaj više

Rekordni prinosi

U Srbiji je berba kukuruza praktično završena, prinosi su izvanredni i kreću se oko osam tona po hektaru. Pšenica je zasejana na 600 hiljada hektara, što je više nego lane.   Viza više informacija kliknite ovde.    

Pročitaj više

Loše stanje mehanizacije

Broj novih traktora koji se uvodio u proizvodnju tokom prethodnog periodi bio je između dve to tri hiljade godišnje. Ove godine, prema još nezvaničnim podacima, u proizvodnju će biti uvedeno svega hiljadu i po traktora.   Više informacije o ovoj temi pročitajte ovde.    

Pročitaj više

Deda, tata i sin

Jedno od najuspešnijih domaćinstava u selu Vrtište kod Niša je domaćinstvo porodice Živković.  Tri generacije uspešno se bave poljoprivredom. U obradu preko 36 hektara zemlje ulaže se velik trud, kao i u odgajanje 40 krava, junadi i teladi. Samo takvim obimom proizvodnje i napornim radom može se ostvariti neka dobit, kaže naš domaćin.   Ostatak […]

Pročitaj više