Blog Post

Više štednje, subvencije iste

Država je trenutno u fazi pripreme i izrade budžeta za narednu godinu. Iz Ministarstva poljoprivrede najavljuju da će agrarani budžet biti u skladu sa državnim merama štednje, ali i ističu da je plan da se sve do sada donešene mere zadrže na postojećem nivou.     Ovu vest možete pogledati celu u našoj emisiji Agro […]

Pročitaj više

Manjak obrazovanja, rekordni prinosi

Jedan od najvećih problema u proizvodnji hrane u Srbiji je što više od 90 odsto proizvođača nema formalno obrazovanje iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, ocenjeno je na četvrtom Agrobiznis forumu, koji je otvoren juče u Privrednoj komori Srbije.   Za više informacija, pogledajte celu vest u našoj emisiji.      

Pročitaj više

Niže kamatne stope

Juče u Subotici potpisan sporazum koji otvara mogućnost za skoro raspisivanje konkursa za subvencionisanje kamata i garancije za kredite poljoprivrednika kod poslovnih banaka.   Kliknite na ovaj link i pogledajte celu vest.      

Pročitaj više

Zaštiti domaću proizvodnju mleka

Ukidanje kvota za proizvodnju mleka u Evropskoj uniji od 1. januara naredne godine dovešće domaću mlekarsku industriju u vrlo tešku poziciju, upozorio je danas sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije Nenad Budimović.   Dodatne informacije na ovu temu, pogledajte na ovom linku.    

Pročitaj više

Proizvodnja povrća u Jablaničkom okrugu

Proizvodnja povrća u Jablaničkom okrugu vrlo je značajna kada je celokupna poljoprivreda okruga u pitanju. Tako se ove godine pod povrtarskim kulturama našlo zasejano 12.500 hektara, od čega je više od deset procenata bilo pod plastenicima. Ukoliko želite dodatne informacije, pogledajte ceo prilog u našoj emisiji Agro Dan      

Pročitaj više