Blog Post

Na začelju liste

U Srbiji se navodnjava blizu 100 hiljada hektara oranica, što je oko tri odsto od ukupne obradive poljoprivredne površine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.   Kliknite na ovaj link, da pogledate više informacija.    

Pročitaj više

Investicija od 250 radnih mesta

Nemačka poljoprivredna kompanija KWS otvorila je za vikend u Bečeju Centar za doradu semena i kukuruza, koji sa uloženih 30 miliona evra predstavlja najveću investiciju u toj opštini u poslednjih 30 godina i u kojoj će biti zaposleno 250 radnika.   Više na ovu temu, pogledajte na ovom linku.        

Pročitaj više

Prinos grožđa manji za 70 %

Ovogodišnji prinosi grožđa u Srbiji manji su za blizu 70 odsto u odnosu na prosek. Kvalitet roda zavisiće najviše od lokacije i sorte, ali neće biti uobičajen, napominju stručnjaci.   Na ovom linku, možete pogledate više detalja i informacija vezano za ovu vest.    

Pročitaj više

Kozari o plasmanu robe

Tokom vikenda održana je prva skupština Udruženja kozara centralne Srbije. Na skupu su, pored kozara, prisustvovali i stručnjaci iz ove oblasti, koji su prisutnima govorili o plasmanu robe na tržište, ali i o problemima tokom same proizvodnje, sa posebnim akcentom na bolesti koza.   Više detalja iz ove vesti, pogledajte na Ovom linku.     […]

Pročitaj više