Blog Post

Proizvodnja malina u “Budimki”

Požeška fabrika “Budimka”, pored proizvodnje marmelada, džemova i sokova, vrši isporuke svežih malina sa sopstvenih zasada. Da ova delatnost zauzima sve značajnije mesto u poslovanju fabrike govore i činjenice koliko se vodi računa o izboru sorte, kao i planovi o proširenju proizvodnje.   Pogledajte više informacija u našoj emisiji Agro Dan, na ovom linku.   […]

Pročitaj više

Manjak šećera

Svetsko tržiste šećera biće deficitarno tokom naredne godine usled smanjene ovogodišnje proizvodnje pre svega u Evropskoj Uniji i daljeg rasta potražnje, saopštila je Međunarodna organizacija za šećer.   Više na temu, šećera, pogledajte u našoj emisiji Agro Dan.    

Pročitaj više

Sjajan rod kupusa

Ova sezona nije bila uspešna za većinu poljoprivrednih kultura, međutim izuzetak je kupus. Rod je dobar, a cena sasvim prihvatljiva za kupce, u proseku 20 dinara za kilogram.   Pogledajte celu vest na ovom linku.      

Pročitaj više

Prednosti zemljoradničkih zadruga

Selo Vinarce u opštini Leskovac može da se pohvali dobrim povrtarima i zemljoradničkom  zadrugom. Zadruga sve više predstavlja, kao što je nekad i bila, boljitak i prednost za sve one koji su se udružili radi poljoprivredne proizvodnje. Ona omogućuje bolju, veću i kvalitetniju proizvodnju, kao i plasman proizvoda. Zemljoradnička zadruga „Zelena Zvezda“ sa svojih deset […]

Pročitaj više

Setva u Šumadiji pri kraju

Berba kukuruza u Šumadiji obavljena je na 80 odsto površina. Neobran je ostao jedino na manjim individualnim parcelama, ali kako tvrde stručnjaci i da tako ostane neće izgubiti na kvalitetu.   Više informacija na ovu temu, potražite na linku.    

Pročitaj više