Blog Post

Eletrifikacijom do uštede

Donje Stopanje kod Leskovca,  selo sa svojih 300 domaćinstava, čiji žitelji se uglavnom bave povrtarstvom i ratarstvom, žele unapređenje svoje proizvodnje. Priliku za to vide u projektu  ,,Elektifikacija plodnih polja,, opštine Leskovac, kojim će se dovesti električna energija na polja, kao i sistemi za navodnjavanje i time omogućiti uvećanje prinosa uz smanjenje troškova proizvodnje od […]

Pročitaj više

Saradnja sa Nemačkom

Ministarka Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je sa ambasadorom Nemačke Hajncom Vilhelmom o tekućim i budućim projektima u oblasti poljoprivrede.     Više detalja pogledajte u našoj emisiji Agro Dan, na ovom linku.    

Pročitaj više

Subvencionisane sadnice u Nišu

Niški voćari i vinogradari koji planiraju da prošire svoju proizvodnju mogu konkurisati za kvalitetne sadnice čiju bi nabavku 90 odsto finansirala Uprava za poljoprivredu Grada Niša.   Pratite Ovaj link, i pogledajte dodatne informacije.      

Pročitaj više

Ostaju subvencije za mleko

Uprkos najavama da će Srbija ukinuti premije za mleko, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković kaže da će predložiti da subvencije ostanu. Ministarstvo nije zadovoljno dosadašnjom količinom proizvedenog mleka, a proizvođači i otkupljivači negoduju zbog najave mogućeg ukidanja subvencija.   Više informacija na ovu temu, potražite na ovom linku.  

Pročitaj više