Blog Post

Pšenicu sejati što pre

Optimalan rok za setvu ozime pšenice je do 5 novembra, a ovaj posao u mnogim krajevima nije završen na vreme. Stručnjaci savetuju da se poseje što pre jer vreme ide na ruku pa će pšenica imati uslove za klijanje, nicanje i rast do zime.   Ukoliko želite da pogledate ceo prilog na ovu temu, pratite […]

Pročitaj više

Petogodišnja investicija

Uprava za poljoprivredu i  razvoj sela grada Niša, započela je projekat sadnje voćaka i vinove loze u nišavskom kraju, koji će biti prioritet u predstojećem petogodišnjem periodu.   Da pogledate više informacija, kliknite na ovaj link.        

Pročitaj više

Larve šljivine štitaste vaši

Često, tokom zimskih meseci na stablu i granama mogu se uočiti okruglasti ispupčeni štitići smeđe do crvenkasto- smeđe boje. To su prezimljujuće larve šljivine štitaste vaši Eulecanium corni. a njeno blagovremeno suzbijanje obezbediće dobro stanje voćke i roda   Pratite Ovaj link, da pogledate celu vest.    

Pročitaj više

Spajaju kraj sa krajem

Poljoprivrednici u okolini Jagodine, u gubitku su još od majskih poplava u kojima je najviše stradao kukuruz, a proizvođači nakon stopostotne štete, Sada imaju strah da će smanjiti subvencije u stočarstvu   Dodatne informacije potražite na ovom linku.    

Pročitaj više