Blog Post

Bez izmena zakona o GMO

Izmene važećeg zakona o genetski modifikovanim organizimima kod nas se trenutno ne razmatraju, uprkos vrlo jasnim preporukama Evropske unije, saopšteno je juče u Ministarstvu poljoprivrede.   Na ovom linku, možete pronaći više informacija vezane za ovu vest.  

Pročitaj više

Šansa u agroturizmu

Ukoliko bi se poljoprivreda i turizam proglasili za strateške delatnosti, a Srbija za region bez genetski modifikovanih proizvoda, povećala bi se proizvodnja kvalitetne hrane, smatraju u Odboru za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.   Za više detalja o ovoj vesti pratite Ovaj link.    

Pročitaj više

Pojava glodara može da ugrozi useve

Pojava glodara može ozbiljno da ugrozi useve pa ratari treba da obiđu njive zasejane pšenicom i krmnim biljem zbog najezde miševa, upozorava profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Branko Marinković.   Pogledajte celu vest u emisiji Agro Dan, na ovom linku.      

Pročitaj više

Prednosti sušenja voća

Proizvođači voća uvek mogu ostvariti veću dobit ukoliko ne prodaju samo čistu sirovinu, već  je prerađuju u gotov, ili poluproizvod. Jedan od načina da se tako nešto ostvari je i sušenje voća.   Pratite Ovaj link, ukoliko želite više informacija        

Pročitaj više

Španski pastiri

Španski pastiri juče su proveli ulicama Madrida preko dve hiljade ovaca u znak protesta zbog toga što urbano širenje i moderna praksa u poljoprivredi sve više ugrožavaju pašnjake za njihova stada.   Za više informacija na ovu temu, kliknite na link.        

Pročitaj više