Blog Post

Konkurentnija mala gazdinstva

Kako bi mala poljoprivredna gazdinstva bila konkurentnija neophodno je njihovo zajedničko nastupanje na tržištu, za šta je neophodna standardizacija u svim segmentima proizvodnje, tvrde organizatori seminara “Infoagrar”.   Kliknite na Ovaj link, za više informacija i vesti      

Pročitaj više

GMO najproblematičniji

Srbija je u oblasti poljoprivrede gotovo sasvim uskladila svoje propise sa evropskim, rekao je Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Danilo Golubović, i dodao da su predstavnici Evropske komisije rekli da je stepen usklađenosti veoma zadovoljavajući.   U našoj emisiji Agro Dan, pogledajte celu vest na ovu temu.  

Pročitaj više

Nema svinjske kuge

Klasična kuga svinja u Srbiji poslednji put je dijagnostikovana 2010. godine, a godišnje se u našoj zemlji protiv ove opasne bolesti vakcioniše oko 3,5 miliona svinja.   Ukoliko želite više detalja na ovu temu, pogledajte prilog u našoj emisiji.    

Pročitaj više

IPARD

Značajnija budžetska podrška domaćoj poljoprivredi moguća je tek za tri godine, kada se naša zemlja pre svega osposobi za korišćenje sredstava IPARD programa EU, namenjenih ruralnom razvoju.   Za više informacija na ovu tremu, pratite link..    

Pročitaj više