Blog Post

Trgovinski embargo

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da Srbiju ne dotiče trgovinski embargo između Rusije, EU i SAD, i izrazila nadu da će Srbija uskoro dobiti dozvolu da ponovo na rusko tržište izvozi meso u komadima.   Pratite link, ukoliko želite da pogledate celu vest.    

Pročitaj više

Ishrana budućnosti

Četvrti multidisciplinarni kongres “Ishrana budućnosti” nedavno je održan u Novom Sadu. Tokom kongresa predstavljeno je 70 naučno-stručnih radova i održano osam radionica, na kojima se govorilo o zdravoj ishrani.   Ukoliko želite da pogledate ceo prilog na ovu temu, pratite link.      

Pročitaj više

Rejonizacija u agraru

U Srbiji se uzgojem domaćih životinja može baviti svako poljoprivredno gazdinstvo. Međutim, ako žele da gaje ratarske, povrtarske, voćarske i vinogradarske kulture, ubuduće će biti neophodna rejonizacija u agraru.   Ceo prilog na ovu temu, pogledajte na linku..  

Pročitaj više

Kišom onemogućena silaža

Česte padavine i povećana vlaga, onemogućile su pravovremenu silažu i kvalitetnu berbu kukuruza na parcelama domaćina Stanislava Živkovića, iz sela Vrtište, nedaleko od Niša.   Za dodatne informacije na ovu temu, kliknite na link.    

Pročitaj više