Blog Post

“Svrljiško jagnje i belmuž” u Evropi

U opštini Crveni Krst u Nišu, predstavljeni su rezultati projekta "Svrljiško jagnje i belmuž", nosioca opštine Svrljig i partnera gradskih opština Crveni Krst, Niška Banja i Savski venac, kao i dve opštine iz Italije i Nemačke.   U emisiji Agro Dan, možete pronaći dodtane informacije na ovu temu.      

Pročitaj više

Podsticaji u poljoprivredi

Poljoprivredni proizvođači, po novom pravilniku koji je stupio na snagu, mogu da dobiju podsticaj u maksimalnom pojedinačnom iznosu od pet miliona dinara za investicije u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.   Pratite Ovaj link, ukoliko želite da pogledate dodatne informacije  

Pročitaj više

Setva pšenice i đubrenje

Jesenja setva ozime pšenice je na pomolu, pa se ove srede osvrćemo na preporuke Stručnog tima kompanije „Victoria Logistic“, koje se odnose na pripremu zemljišta za setvu i đubrenje  mineralnim hranivima.   Ukoliko želite više informacija, kliknite na link.      

Pročitaj više

Agrarni plan Republike Srpske

Povećanje agrarnog budžeta i obima obradivih površina, rast stočnog fonda i reorganizacija poljoprivredne proizvodnje najvažnije su mere u Nacrtu dugoročnog plana razvoja poljoprivrede RepublikeSrpske za period od 2015. do 2020. godine.   Više informacija na ovu temu, potražite na linku.  

Pročitaj više