Blog Post

Novac za mala gazdinstva

Osim što će ubuduće država finansirati mala gazdinstva, a ne poljoprivredne tajkune, kako je naglasio premijer Aleksandar Vučić govoreći o novim ekonomskim merama, još uvek nije poznato šta zapravo čeka poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu. Pogledajte dodatne informacija na linku u našoj emisiji.  

Pročitaj više

Toplički vinogradi

Toplički kraj, nekada poznat po vinogorju, sveden je na površinu pod vinovom lozom na oko 1500 ha. Zasadi su usitnjeni i svode se u proseku na površine od 5 do 20 ara. Ukoliko želite više informacija na ovu temu, kliknite na link.    

Pročitaj više

Rekordan rog kukuruza

Srbiju ove godine očekuje rekordan rod kukuruza. Polovinu prinosa možemo ponuditi za izvoz, iako je i u Evropi dobro rodilo. Nestabilno vreme s kišom ne može da smanji rod ove kulture, ali može smanjiti prinose suncokreta i soje, i usporiti vađenje šećerne repe.   Pogledajte dodatne informacije u našoj emisiji Agro Dan.  

Pročitaj više

Srpski potencijal-BIOMASA

Iаko Srbijа poseduje velike potencijаle u biomаsi, i to preko 60 odsto od ukupnih izvorа obnovljive energije, ne koristi ih dovoljno. Dа bi se tаkvа slikа promenilа, neophodno je širiti svest o tome koje su prednosti korišćenjа te vrste energije, istaknuto je na forumu koji je organizovao CEDEF.   Više o ovoj temi, pogledajte na […]

Pročitaj više