Blog Post

Plantaže 13 JUL, Crna Gora

Kompanija 13 jul-Plantaže osnovana je davne 1963. godine, a bavi se proizvodnjom vinskog i stonog grožđa, breskve, proizvodnjom i distribucijom vina i lozovih rakija. Iako se nalazi u maloj Crnoj Gori, poseduje najveći vinograd u jednom kompleksu u Evropi na preko 2310 hektara sa preko 11 miliona čokota.   Više informacija o Plantažama, potražite u […]

Pročitaj više

Primena mineralnih đubriva u savremenoj proizvodnji pšenice

Primena đubriva u savremenoj poljoprivrednoj proizvodnji pšenice, je koliko jednostavna toliko i ozbiljna agrotehnička mera za očuvanje i povećanje stabilnog prinosa. U vezi sa tim i ove srede stručni tim Vicotira logistik daje preporuku za pravilnu primenu ovih đubriva Ovonedeljni Agrosavet, dao je dr Duško Marinković, član Agrotima “Victoria Logistic” Pogledajte više informacija na ovom […]

Pročitaj više

Dan za pčelare

Društvo pčelara „Jovan Živanović“ Novi Sad  organizovalo je  20- ti po redu  FESTIVAL MEDA-u Novom Sadu. Dane meda podržao je Grad Novi Sad kao i Uprava za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada. Ukoliko želite više informacija na ovu temu, kliknite na link.      

Pročitaj više

Udruživanje pčelara

Koliko god teško bilo kao rešenje problema teških situacija poljoprivrednika, nameće se udruživanje i zajednički nastup. Bilo da se radi samo o udruženju ili o zadruzi kao višem stepenu povezivanja.  Kliknite na OVAJ link za više informacija.    

Pročitaj više

Bolesti jabuka i preventivna zaštita

Neki od mogućih poremećaja tokom skladištenja jabuke, očekuju se problemi sa posmeđivanjem pokožice ploda (scald), posmeđivanje mesa ploda (meki scald) i pojavom gorkih pega. U odnosu na oprošlu godinu uslovi za zrenje jabuke su ove godine nešto povoljniji. Pogledajte dodatne informacije na ovom linku.    

Pročitaj više